• darkblurbg
    Autoruitschade? Wij helpen u direct!

Autoruit vervangen als je niet verzekerd bent

Gepubliceerd op: 12-02-2019

Jaarlijks krijgt ongeveer 25% van de Nederlanders te maken met autoruitschade. De toch wel hoge cijfers hebben vooral te maken met steenslag tegen de voorruit, spattende kiezels of andere elementen die op de weg zijn zoals takjes, vuil etc. Nou hoeft dit niet direct te lijden tot ernstige gevallen, maar soms wordt een kleine sterretje of scheur enorm onderschat en kan dit enorme barsten veroorzaken in de autoruit. Toch is niet iedereen verzekerd voor deze soms onderschatte schade. Er zijn daarentegen toch nog zo´n 75% van de autobezitters verzekerd voor autoruitschade, zij krijgen dan ook de kosten voor het repareren of vervangen van de autoruit vergoed door de autoverzekering.

WAT KOST HET OM EEN AUTORUIT TE LATEN VERVANGEN?

De kosten voor het repareren van een sterretje of scheur of het vervangen van de autoruit ligt tussen de 150 en 400 euro. Er zijn natuurlijk ook ruitschade herstellers die hier veel meer of minder voor vragen. Het belangrijkste is om erachter te komen bij uw verzekeringsmaatschappij of u wel of niet verzekerd ben tegen deze vorm van schade , en zo ja bij welke schadeherstellers u dan terecht kunt. Meestal adviseert de verzekering schadeherstellers die professioneel te werk gaan. Tegenwoordig hebben heel veel schadeherstellers afspraken met de meeste autoverzekeringsmaatschappijen en regelen direct de gehele schade afwikkeling. Het is dus altijd verstandig om even contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij voordat u de ruit laat repareren of vervangen. Als u nog geen autoverzekering hebt is het aanbevolen om de vele verzekeringen te vergelijken.

NIET VERZEKERD TEGEN AUTORUITSCHADE?

Heeft u een autoverzekering die de ruitschade niet voor u dekt, dan kunt u ook terecht bij Climax autoglas. U voert een offerte in en geeft daarbij aan wat voor soort schade het betreft met een kleine toelichting. Vervolgens wordt er door een expert contact met u opgenomen om de juiste ruit te selecteren. Er wordt voor u de beste prijs berekend zodat u toch nog voordelig uw autoruit kan laten repareren of vervangen.