• darkblurbg
    Autoruitschade? Wij helpen u direct!

Wat moet je doen bij ruitschade?

Gepubliceerd op: 12-02-2019

Er zijn vele soorten autoruitschade, van klein tot groot en van een sterretje tot een barst dat meestal wordt vergoed door uw autoverzekering. Het is niet fijn en veilig om een autoruit te hebben die is beschadigd en daarom verstandig om deze tijdig te laten repareren of vervangen. In dit artikel leggen we uit wat er gedaan moet worden bij deze vorm van schade en geven we enkele adviezen.

WACHT NIET LANG MET RUITSCHADE

Het beste advies wat we u kunnen meegeven bij een sterretje of scheur in de autoruit is het direct laten repareren van de schade. U voorkomt hiermee dat het sterretje verandert in een barst en de gehele autoruit vervangen moet worden. Een sterretje of scheur kan gemakkelijk en snel gerepareerd worden met een harsinjectie.

WORDT RUITSCHADE GEDEKT?

Als u de autoruit laat repareren of vervangen worden de kosten afhankelijk van uw autoverzekering gedekt. Bij een WA-verzekering met beperkt casco of volledige casco, wordt autoruitschade over het algemeen gedekt. De dekking van ruitschade heeft geen invloed op de no claim korting en premie. Wanneer je niet verzekerd ben tegen autoruitschade hoef je overigens ook niet altijd veel te betalen.

Als het repareren van een sterretje of scheur u niets kost, hoeft u vaak geen eigen risico te betalen. Als het schade herstelbedrijf vindt dat de schade te groot is en reparatie onmogelijk is, dan zal de autoruit vervangen worden. In dat geval betaalt u meestal 50% van de kosten via uw eigen risico. Het is aanbevolen om de algemene voorwaarden van uw autoverzekering goed door te nemen, hierin staat over het algemeen exact beschreven wat wel en niet wordt gedekt.

LAAT NIET OVERAL DE RUITSCHADE REPAREREN OF AUTORUIT VERVANGEN

U kunt helaas niet zelf een schadehersteller kiezen waar u de autoruit wil laten repareren of vervangen. Autoverzekeraars vergoeden dan soms de kosten niet of u moet meer eigen risico betalen. Dit komt omdat verzekeraars vaak afspraken met bepaalde schadeherstellers hebben. Waar u de autoruit wel kan laten repareren of vervangen staat in de algemene voorwaarden van uw autoverzekering. Veel ruitschade herstellers hebben tegenwoordig zulke afspraken dat u helemaal niets hoeft te doen; de schade afwikkeling wordt direct afgehandeld met uw autoverzekeraar.

SNEL UW AUTORUIT LATEN REPAREREN

Het niet hoeven invullen van een schadeformulier bij ruitschade maakt het eenvoudig voor u om direct de autoruit te laten repareren. U kunt meteen een afspraak maken met de schadehersteller waar uw verzekeraar afspraken mee heeft. Snel en veilig weer de weg op dus.