Autoruit vervangen of voorruit vervangen?

Binnen twee uur uw autoruit vervangen bij Climax Autoglas. We onderzoeken de schade en bepalen direct of een reparatie volstaat of dat de achter-, zij- of voorruit vervangen moet worden. U profiteert bij Climax Autoglas Center altijd van:

  • Directe kostenafwikkeling bij alle verzekeringsmaatschappijen
  • Autoruiten van de hoogste kwaliteit (OEM)
  • Veiligheid gegarandeerd: FOCWA- en RDW-erkend
  • Snel autoruiten vervangen binnen 2 uur

Maak direct een afspraak of neem contact op voor meer informatie via 0252-514358 of info@climaxautoglas.nl. Naast autoruiten vervangen, zijn we specialist in autoruiten tinten.

Maak direct een afspraak

Autoruit reparatie bij sterretje in raam

Als u een sterretje in uw voorruit heeft, dan is een tijdige reparatie noodzakelijk. Kleine sterretjes groeien namelijk in omvang door onder andere temperatuurswisselingen. Hierdoor ontstaan barsten die niet meer te repareren zijn. Autoruiten met een ster van maximaal 3 centimeter kunnen we in de meeste gevallen nog goed repareren. Het voordeel van het repareren van een autoruit is dat het voordeliger is dan een volledige autoruit vervangen. Als het sterretje groter is dan circa 3,5 cm, dan is vervanging de enige mogelijkheid. In de onderstaande afbeeldingen ziet u een aantal voorbeelden van steenslagschade waarbij we de autoruit repareren in plaats van compleet vervangen.

autoruit sterreparatie

Reparatie met speciale harsmethode

Climax Autoglas Center repareert de ruitschade door middel van een vacuümprocedé. De ruimte van de beschadiging wordt geheel vuil-, vocht- en luchtvrij gemaakt en de hars wordt onder druk aangebracht. Met behulp van uv-licht harden we de hars uit.

autoruit vervangen

Voorruit vervangen bij sterretjes van meer dan 3 cm

Autoruitschade met barsten en sterretjes van meer dan 3 centimeter zijn te groot om te repareren. We vervangen uw autoruit dan graag voor een nieuw exemplaar. Onze efficiënte werkwijze zorgt ervoor dat wij dit een stuk voordeliger kunnen doen dan de meeste autoruitherstelbedrijven. De voorruit vervanging gaat snel, u maakt een afspraak bij ons en wij zorgen ervoor dat u z.s.m. een nieuwe voorruit in uw auto heeft zodat u weer veilig de weg op kunt. Onze professionals verwijderen de oude kitlaag en monteren de nieuwe vooruit met daarna nieuwe kit. De montage van de nieuwe ruit leveren wij met een levenslange garantie. Zo bent u ervan verzekerd dat wij de autoruit vervangen op een professionele manier en u achteraf niet voor nare verrassingen komt te staan. Een goed gezichtsveld is belangrijk tijdens het autorijden, daarom zorgen wij voor een goede ruitvervanging van uw voorruit, achterruit of zijruit.

autoglas

Offerte ontvangen Stuur bericht

Gegarandeerde kwaliteit en inclusief garantie

We gebruiken uitsluitend ruiten die zijn geproduceerd volgens de kwaliteitsnormen van de automotive industrie (OEM-kwaliteit: Original Equipment Manufacturer-kwaliteit). Deze komen rechtstreeks van dezelfde leveranciers die ook de volledige automotive industrie voorzien van ruiten. Dit biedt een levenslange garantie op de gebruikte materialen voor uw ruit. Of het nou gaat om de ruitvervanging van uw voorruit, achterruiten of een zijruit.

Directe afhandeling met de verzekering

Climax Autoglasservice regelt de gehele schadeafwikkeling rechtstreeks met alle verzekeringsmaatschappijen: u hoeft hier zelf helemaal niets voor te doen. Het maakt dus niet uit bij welke maatschappij u verzekerd bent. Uiteraard dient u wel verzekerd te zijn voor de geleden schade. Weet u niet zeker of u verzekerd bent voor autoruitschade? Neem dan even contact op met ons. Wij kunnen voor u verifiëren hoe u precies verzekerd bent voor ruitvervanging van uw voorruit, achterruit of zijruit.

De kosten van kapotte autoruit vervangen

De prijs van het laten vervangen van uw autoruit verschilt per model en de bijbehorende opties in de ruit zelf. Een ruit bestaat namelijk niet alleen uit glas, maar heeft mogelijk ook opties zoals regensensoren en verwarming of de autoruit is geblindeerd. We maken daarom graag een vrijblijvende offerte op maat om uw autoruiten te laten repareren of vervangen.

Vraag prijsberekening aan

Voorruiten vervangen met gelaagd glas

We vervangen uw voorruiten altijd met gelaagd glas. De voorruit bestaat uit twee lagen glas met hiertussen nog een laagje PVB-folie. De folie beschermt de bestuurder, omdat objecten hierdoor veel minder snel het glas doorboren. De folie regelt bovendien dat er bij steenslag bijvoorbeeld een klein sterretje ontstaat in plaats van dat het glas in duizenden stukjes breekt. Achter- en zijruiten vervangen we meestal met gehard glas. Dit glas kost minder en heeft als voordeel dat u het glas in noodsituaties gemakkelijk kapotslaat.

Meest voorkomende oorzaken van autoruitschade

Autoruitschade is een van de grootste schadeposten van verzekeringsmaatschappijen. Daarom moet u hier vaak ook een extra verzekering voor afsluiten. In veel gevallen voorkomt u autoruitschade door met een paar kleine dingen rekening te houden.

Niet op tijd repareren van een sterretje

De grootste oorzaak van autoruitschade is het doorrijden met een sterretje. Een sterretje in uw voorruit is slecht bestand tegen temperatuurverschillen die ervoor zorgen dat het sterretje groter wordt of dat er zelfs een barst ontstaat. Dit gebeurt regelmatig als de airconditioning vol aanstaat, terwijl de autoruit zeer warm is door de zon.

Ongelukken bij het openen van deuren

Een andere, veel voorkomende reden van ruitschade is het onzorgvuldig openen van deuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lantaarnpalen of autospiegels die over het hoofd worden gezien. Ook het dichtgooien van de achterklep bij uitstekende lading gaat regelmatig mis. Pas dus altijd op bij het openen en dichtslaan van deuren en de achterklep.

Ruiten vervangen na inbraak in uw auto

De oorzaak waar u misschien wel het minste aan kan doen is inbraak. Toch gebeurt het regelmatig dat er een ruitje ingetikt wordt om de inhoud van uw auto mee te nemen. Zorg er daarom altijd voor dat u waardevolle spullen uit uw auto meeneemt. Heeft u bagage mee? Scherm de achterklep dan af met bijvoorbeeld de hoedenplank zodat er niet gezien kan worden door de achterruit wat er zich in de kofferbak bevindt.

Offerte ontvangen Stuur bericht

Veelgestelde vragen

Wordt mijn auto altijd afgekeurd bij de APK met ruitschade?

Nee, uw auto wordt niet bij ieder krasje afgekeurd bij de APK. Een beschadiging, zoals een sterretje in uw autoruit, mag in het directe zichtveld een maximale diameter van 20 millimeter hebben. Ook scheuren zonder vertakkingen in de autoruit zijn niet direct een aanleiding tot afkeuring. Kijk zelf regelmatig naar de status van uw ruitenwissers, deze kunnen ook krassen achter laten op uw voorruit, dit is een schade die voorkomen had kunnen worden. Een nieuwe voorruit is snel geplaatst maar voorkomen is beter dan genezen zoals de autoruit vervangen.

Beschikt mijn nieuwe autoruit over een keurmerk?

Ja, we plaatsen enkel ramen die zijn geproduceerd volgens de OEM-normen. Dat wil onder andere zeggen dat de ruiten voldoen aan de Europese veiligheids- en kwaliteitseisen.

Duurt het lang om een autoruit te vervangen?

De autoruit vervangen neemt niet veel tijd in beslag. Over het algemeen repareren wij uw ruit binnen een uur. Het hangt er wel van af of we uw benodigde ruit van uw type auto op voorraad hebben. Neem daarom voor een exacte tijdsindicatie contact op met Climax Autoglas Center. Dan kunnen wij voor een tijdige vervanging van uw autoruit zorgen. Uw auto is gelijk weer klaar om te rijden, u hoeft zich geen zorgen te maken om bijvoorbeeld het drogen van de kit in uw voorruit of andere ruit. De autoruit vervangen en snel weer op de weg.

RUITSCHADE MELDEN

Vul het onderstaande contactformulier in om uw ruitschade zo snel mogelijk te laten herstellen. Of bel direct met ons. Tel. 0252-514358 

 

  Kies bestand...