• darkblurbg
    Autoruitschade? Wij helpen u direct!

Wel of niet de autoruiten blinderen?

Gepubliceerd op: 12-02-2019

De temperaturen stijgen snel en zo ook de warmte. Veel autobestuurders hebben in de zomer bij het rijden naar huis het gevoel alsof ze uren in een sauna hebben gezeten. Zelfs wanneer een airco aanwezig is. Een effectieve manier om dit probleem op te lossen en om comfortabeler naar huis te rijden is de autoruiten blinderen. Wil je weten of het blinderen van de ruiten wat voor jou is? Wij willen je graag helpen bij het maken van deze beslissing. Daarom hebben we de voordelen en nadelen tegen elkaar afgewogen.

Voordat je kiest om de autoruiten te tinten bij Climaxdesign of elders, adviseren we je om de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Zo kom je er achter of het de juiste beslissing is voor jou.

NADELEN VAN GEBLINDEERDE AUTORUITEN

- De ruiten worden te donker, waardoor je zicht naar buiten minder goed wordt dan ruiten zonder glasfolie. Vooral voor slechtzienden is het dus goed om na te denken over de zicht naar buiten, met name in het donker. Wel kun je altijd een lichte tint gebruiken, ook lichte tinten kunnen je vele voordelen bieden. Het kan verstandig zijn om eerst proef te rijden met bepaalde tinten om een goed beeld te krijgen van de zicht. Houdt ook rekening met parkeren, omdat je tijdens het parkeren goed zicht nodig hebt.
- De folie kan pellen: na een tijdje kan de folie pellen. Natuurlijk kun je terug naar het tintbedrijf om het te herstellen. Onthoud wel dat als de glasfolie niet goed is aangebracht en deze verwijderd moet worden, dit schade kan aanbrengen aan de ruiten. 
- Autobestuurders kunnen af en toe niet goed anticiperen wanneer de auto ervoor geblindeerde ruiten heeft. Dit is soms niet goed voor de verkeersdoorstroom.
- De politie laat je stoppen: Er bestaat een apparaat van de politie die de lichtdoorlaatbaarheid van de ruiten kan meten. De politie kan je dus laten stoppen als deze twijfels heeft over de lichtdoorlaatbaarheid. Op den duur kan dit vervelend worden als het zich een aantal keren herhaalt. Voor het buitenland gelden er overigens andere regels, sommige landen kunnen hier strenger in zijn dan in Nederland.

VOORDELEN VAN GEBLINDEERDE AUTORUITEN

Natuurlijk zijn er heel veel voordelen ten opzichte van de nadelen, maar de overweging zal voor iedereen anders zijn. Hieronder een aantal andere dan de bekende voordelen van blinderen. Een aantal bekende zijn: UV-reductie, meer privacy, inbraak werend, beter beschermde interieur, bescherming bij ongelukken, Stoer & chique. 

- Geparkeerd wordt de auto niet te warm. Je herkent het vast, je parkeert (genoodzaakt) op een plek waar de zon vol schijnt. Na terugkomst willen de kinderen zitten, en wat gebeurt er? Een brandende stoel met in het ergste geval overgehouden wonden. Bij instappen lijkt het er daarnaast op alsof je in een heftige tropische omgeving komt. 
- Borstvoeding, pampers verwisselen, omkleden. Soms lukt het niet om in een rustige plek de baby te voeden. In de auto is het ook niet echt prettig door langsrijdende auto’s. Met geblindeerde autoruiten kun je het zicht naar binnen zodanig beperken dat je met gerustheid borstvoeding kunt geven of de pampers kunt verwisselen. Ook zelf kun je met meer privacy je kleren verwisselen.
- Minder verbruik van airco : De glasfolie houdt de auto koel en dus hoef je minder de airco aan te zetten, hiermee kun je veel brandstofkosten besparen
- Voorkoming van verbranding, vergrote kans op huidkanker, verouderingsproces vertragen.

De hierboven genoemde voordelen zijn belangrijke redenen voor het besluit van autobestuurders om de autoruiten te blinderen. Heb jij al besloten om het te doen? Maak dan een afspraak bij ons, één van de meest professionele en ervaren ramentinter van Zuid Holland. Wij kunnen je ook persoonlijk advies geven op basis van specifieke wensen.