• darkblurbg
    Autoruitschade? Wij helpen u direct!

Tips voor een optimaal behoud van uw carwrap

Gepubliceerd op: 28-06-2021

Met carwrapping laat u uw auto inpakken met speciale folie. Veel mensen doen dit om hun auto te pimpen of om reclame te maken voor hun bedrijf. Ook beschermt de wrap de auto tegen beschadigingen en uv-straling. Maar hoe zorgt u er nou voor dat u lang kunt genieten van de carwrap? In deze blog geven we u enkele tips voor een optimaal behoud.

Tip 1: Laat de wrap goed uitharden

Allereerst is het belangrijk om de wrap na plaatsing goed uit te laten harden. Wacht daarom minimaal een week voordat u uw auto gaat wassen. Als de wrap nog niet goed gehecht is aan de auto, dan kan het geheel loslaten als gevolg van het water en de middelen waarmee u de auto schoonmaakt.

Tip 2: Vermijd de wasstraat

Carwrap gaat langer mee wanneer u het met de hand wast. Er bestaan speciale wasmiddelen voor auto’s die gewrapt zijn. Zo weet u precies waarmee de auto gewassen wordt en zorgt u ervoor dat de carwrap lang meegaat. Wilt u liever geen schoonmaakmiddelen gebruiken? Dan kunt u uw gewrapte auto ook prima met een hogedrukspuit reinigen. Houd hierbij wel in uw achterhoofd dat de waterdruk en -temperatuur niet te hoog zijn.

Tips 3: Laat elke beschadiging meteen repareren

Hoewel carwrap bijzonder sterk en duurzaam is, kan het soms voorkomen dat er een beschadiging ontstaat. Zelfs bij lichte beschadigingen raden we aan om de wrap direct te laten herstellen. Hiermee voorkomt u dat de schade verergert.

Tip 4: Vermijd UV-straling

Om uw carwrap in perfecte conditie te houden, parkeert u uw auto bij voorkeur overdekt. Hierdoor kan UV-straling de autowrap onmogelijk aantasten. In het slechtste geval kan de wrap namelijk verkleuren bij regelmatige en langdurige blootstelling aan de zon.

Contact

Heeft u vragen over het behoud van uw carwrap? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 0252 514 359 of stuur een mail naar info@climaxautoglas.nl.