Bij Climax Autoglas kunt u binnen 1 tot 3 uur uw autoruit laten vervangen. We inspecteren de schade en beoordelen direct of een reparatie voldoende is of dat de achter-, zij- of voorruit moet worden vervangen. Bij Climax Autoglas Center profiteert u altijd van de volgende voordelen:

  1. Directe kostenafwikkeling bij alle verzekeringsmaatschappijen.
  2. Autoruiten van de hoogste kwaliteit (OEM).
  3. Gegarandeerde veiligheid: BOVAG en RDW-erkend.
  4. Snelle autoruitvervanging binnen 2 uur.

Maak nu direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie via 0252-514358 of info@climaxautoglas.nl. Naast autoruiten vervangen, zijn we ook gespecialiseerd in het tinten van autoruiten.

Maak direct een afspraak

Vroegtijdig detecteren kan autoruit vervangen voorkomen

Als u een sterretje in uw autoruit heeft, is het belangrijk om tijdig een reparatie uit te laten voeren. Kleine sterretjes kunnen namelijk groter worden door temperatuurwisselingen en andere factoren, waardoor er barsten ontstaan die niet meer te repareren zijn. In de meeste gevallen kunnen we autoruiten met een ster van maximaal 3 centimeter nog succesvol repareren.

Het voordeel van een autoruitreparatie is dat het kostenbesparend is ten opzichte van het volledig vervangen van de autoruit. Als het sterretje groter is dan ongeveer 3,5 cm, is vervanging de enige mogelijkheid. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van steenslagschade waarbij we de autoruit kunnen repareren in plaats van volledig te vervangen.

autoruit sterreparatie

Reparatie met speciale harsmethode

Bij Climax Autoglas Center repareren we de schade aan uw autoruit met behulp van een speciale harsmethode. We zorgen ervoor dat de beschadigde ruimte volledig vrij is van vuil, vocht en lucht, waarna we de hars onder druk aanbrengen. Met behulp van uv-licht laten we de hars uitharden.

autoruit vervangen

Voorruit vervangen bij sterretjes groter dan 3cm

Vervanging van voorruit bij sterretjes groter dan 3 cm Autoruitschade met barsten en sterretjes groter dan 3 centimeter zijn te groot om te repareren. In dat geval vervangen we graag uw autoruit door een nieuwe.

Dankzij onze efficiënte werkwijze kunnen wij dit vaak tegen lagere kosten doen dan de meeste autoruitherstelbedrijven. Het vervangen van de voorruit gaat snel en eenvoudig. U maakt een afspraak bij ons en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een nieuwe voorruit in uw auto heeft, zodat u weer veilig de weg op kunt. Onze professionals verwijderen de oude kitlaag en monteren de nieuwe voorruit met verse kit.

autoglas

Offerte ontvangen Stuur bericht

De voordelen van voorruit vervangen bij Climax Autoglas

Bij Climax Autoglas begrijpen we het belang van hoogwaardige autoruit vervanging. Daarom gebruiken we uitsluitend autoruiten die voldoen aan de kwaliteitsnormen van de automotive industrie (OEM-kwaliteit: Original Equipment Manufacturer-kwaliteit). Deze ruiten worden rechtstreeks geleverd door dezelfde leveranciers die de gehele automotive industrie voorzien van autoruiten. Dit biedt u gegarandeerde kwaliteit en vertrouwen. We bieden een levenslange garantie op de gebruikte materialen voor uw autoruit, of het nu gaat om de voorruit, achterruit of zijruit.

Daarnaast zorgen wij voor een directe afhandeling met de verzekering. Climax Autoglas neemt de gehele schadeafwikkeling voor zijn rekening, rechtstreeks met alle verzekeringsmaatschappijen. U hoeft zelf niets te regelen. Het maakt niet uit bij welke maatschappij u verzekerd bent, wij zorgen ervoor dat de procedure soepel verloopt. Het enige wat u dient te doen, is ervoor zorgen dat u verzekerd bent voor autoruitschade. Twijfelt u hierover? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag om te verifiëren hoe u precies verzekerd bent voor de autoruitvervanging van uw voorruit, achterruit of zijruit.

Kies voor Climax Autoglas en profiteer van de voordelen van hoogwaardige autoruit vervanging. Gegarandeerde kwaliteit en inclusief jarenlange garantie, gecombineerd met onze directe afhandeling met de verzekering, zorgen ervoor dat uw autoruitvervanging snel en probleemloos wordt geregeld.


Bij Climax Autoglas bent u verzekerd van:

-Autoruit vervangen zonder poespas

-Kapotte autoruit binnen no-time weer gerepareerd of vervangen

-Directe afhandeling met de verzekering

- Hoogwaardige ruiten die voldoen aan alle eisen

"Ruitschade? Kies voor Climax Autoglas. Bij ons bent u verzekerd van ruitvervanging van originele kwaliteit, maar dan voor scherpe prijzen!"

Vraag prijsberekening aan

De kosten van autoruit vervangen

De kosten voor het vervangen van uw autoruit zijn afhankelijk van het specifieke model en de bijbehorende opties in de ruit. Naast het glas kunnen er extra functies aanwezig zijn, zoals regensensoren, verwarmingselementen of geblindeerde ruiten. Om een nauwkeurige prijsindicatie te kunnen geven, stellen wij graag een vrijblijvende offerte op maat voor het repareren of vervangen van uw autoruit. Op die manier kunt u duidelijkheid krijgen over de kosten en kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Neem contact met ons op en onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

"Achterruit vervangen? Ook dat is mogelijk!"


De meest voorkomende oorzaken van autoruitschade

Autoruitschade is een veelvoorkomend probleem en een belangrijke schadepost voor verzekeringsmaatschappijen. We benoemen een paar van de grootste oorzaken:

Het niet tijdig repareren van een sterretje: Een van de grootste oorzaken van autoruitschade is het negeren van een sterretje in de voorruit. Een sterretje is kwetsbaar voor temperatuurverschillen, die ervoor kunnen zorgen dat het sterretje groter wordt of zelfs barst. Dit gebeurt vaak wanneer de airconditioning op volle kracht draait terwijl de autoruit door de zon extreem warm is.

Schade door onvoorzichtig openen van deuren: Een andere veelvoorkomende oorzaak van ruitschade is het onzorgvuldig openen van autodeuren. Denk aan situaties waarbij lantaarnpalen of autospiegels over het hoofd worden gezien. Ook het dichtslaan van de achterklep met uitstekende lading kan vaak tot schade leiden. Wees daarom altijd voorzichtig bij het openen en sluiten van deuren en de achterklep.

Autoruit vervangen na auto-inbraak: Een oorzaak waar u misschien minder controle over heeft, is autoruitschade als gevolg van inbraak. Het komt helaas regelmatig voor dat autoruiten worden ingeslagen om waardevolle spullen uit de auto te stelen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om waardevolle bezittingen altijd uit de auto mee te nemen. Als u bagage heeft, kunt u de achterklep afschermen, bijvoorbeeld met behulp van de hoedenplank, zodat de inhoud van de kofferbak niet zichtbaar is via de achterruit.

Offerte ontvangen Stuur bericht

Veelgestelde vragen

Wordt mijn auto altijd afgekeurd bij de APK vanwege ruitschade?

Een auto kan door ruitschade afgekeurd worden bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) als de schade aan de voorruit of andere ruiten een belemmering vormt voor het zicht van de bestuurder. Volgens de APK-regelgeving mag de beschadiging geen scheur of sterretje hebben dat zich binnen het directe zichtveld van de bestuurder bevindt, in het gebied van 29 cm breed, gemeten vanaf de bovenrand van de voorruit. Ook mag er geen scherpe rand of uitstekend voorwerp aanwezig zijn dat mogelijk letsel kan veroorzaken.  Het is belangrijk om te vermelden dat de exacte criteria voor afkeuring kunnen variëren afhankelijk van het land en de specifieke APK-regels die daar van toepassing zijn. Het is raadzaam om de specifieke regels en voorschriften van uw eigen land en APK-keuringsinstantie te raadplegen voor gedetailleerde en actuele informatie.

Beschikt mijn nieuwe autoruit over een keurmerk?

Ja, wij plaatsen uitsluitend autoruiten die voldoen aan de OEM-normen. Dit betekent dat de ruiten voldoen aan de Europese veiligheids- en kwaliteitseisen.

Hoe lang duurt het om een autoruit te vervangen?

Het vervangen van een autoruit neemt doorgaans niet veel tijd in beslag. Meestal kunnen wij uw ruit binnen een uur repareren. De exacte duur hangt af van de beschikbaarheid van de benodigde ruit voor uw specifieke automodel. Neem daarom voor een nauwkeurige tijdsindicatie contact op met Climax Autoglas Center. Wij zorgen ervoor dat uw autoruit tijdig wordt vervangen, zodat uw auto snel weer klaar is om te rijden. U hoeft zich geen zorgen te maken over het drogen van de kit in uw voorruit of andere ruit. De autoruit wordt vervangen en u kunt snel weer de weg op.

RUITSCHADE MELDEN

Vul het onderstaande contactformulier in om uw ruitschade zo snel mogelijk te laten herstellen. Of bel direct met ons. Tel. 0252-514358 

 

  Kies bestand...