• darkblurbg
    Autoruitschade? Wij helpen u direct!

Carwrapping - wat moet je er allemaal over weten?

Gepubliceerd op: 12-02-2019

Carwrapping is de auto laten wrappen (inpakken) met superieure vinyl folie. Deze folie krijgt een UV-werend, krasvast laminaat die de duurzaamheid verlengt. Je kunt de auto laten wrappen in een mat of gladde kleur. Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van carwrapping? Neem dan contact op met onze carwrapping specialisten via de onderstaande button.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN CARWRAPPING?

· Omdat jij uniek bent, jij ziet jouw auto niet als alleen een vervoersmiddel die je van A naar B vervoert. 
· De originele laklaag van je auto blijft goed beschermd tegen schade van buitenaf. Als je een dure auto hebt zal de waarde dus normaal blijven. Er bestaan dan ook carwraps die geheel onzichtbaar zijn, puur om de auto laklaag te beschermen.
· Autoleasebedrijven beseffen dit ook en leveren tegenwoordig auto’s met een standaard kleur, waarna deze wordt gewrapt in de hipste kleuren.

KAN IK DE AUTO WASSEN OF DOOR DE WASSTRAAT?

Ja, dit is geen probleem. Wel is het aanbevolen om je auto goed te onderhouden net als bij een auto zonder lak. Houd er ook rekening mee dat je de eerste vier dagen nadat de wrap is aangebracht niet de auto moet wassen of poetsen, de folie is dan namelijk nog niet volledig gehecht. 

Enkele tips om de car wrap te onderhouden:

- Was bij voorkeur de auto met de hand.
- Gebruik bij het gaan naar de wasstraat een hot wax voor extra bescherming.
- Kies een standaard autoshampoo en een niet te harde spons, doek of iets anders dat kan schuren. 
- Bij gebruik van de hogedruk altijd voldoende afstand houden, wij adviseren een afstand van minimaal een meter.
- Als je een matte wrap hebt laten aanbrengen, gebruik dan speciale wasmiddelen die hiervoor geschikt zijn. Let hierbij ook dat je geen Turtle Wax gebruikt, dit is namelijk bedoelt om de laag te laten glanzen, terwijl dat bij een matte laag juist niet de bedoeling is.
- Met bovenstaande tips voorkomen je krassen en zorg je dat je lange tijd plezier zult beleven aan de wrap. Toch krassen gezien? Verwijider deze zelf met een haarfohn. Te veel moeite? Laat de auto dan een paar uur in de zon staan en de krassen zullen vanzelf verdwijnen.

IS IEDERE AUTO GESCHIKT VOOR CARWRAPPING?

Ja, maar voor het beste resultaat is een goede laklaag vereist. Maar in principe kan carwrapping op iedere type auto gedaan worden.

KAN IK DE CARWRAP NA VERLOOP VAN TIJD VERWIJDEREN?

De carwrap kun je laten verwijderen als deze bijvoorbeeld te veel is beschadigd of als je het gewoon niet meer wil. Het is raadzaam om dit te laten doen door een specialist op dit gebied. Er zullen dan geen lijmresten meer overblijven en de lak zal er net zo uitzien als voor de carwrap.

IS CARWRAP SCHADELIJK VOOR DE AUTO?

De auto laten wrappen is niet schadelijk voor de auto. Een goede en goed aangebrachte wrap kan zelfs de autolak jaren beschermen tegen vogelpoep, UV-stralen en andere elementen die de laag kunnen beschadigen.

KAN IK OOK EEN ANDER VOERTUIG LATEN WRAPPEN?

Ook andere voertuigen zijn te wrappen: scooters, vrachtwagens, quads, boten, motoren, tractoren, scootmobielen, quads, jetski’s, helikopters, treinen, trams, kleine vliegtuigen etc. Voorwaarde is dat de laag van het voertuig is gespoten met autolak.

Alternatieve mogelijkheden carwrapping

HOELANG BLIJFT DE LAAG VAN DE CARWRAP GOED?

Ongeveer 6-10 jaar. Dit is wel afhankelijk van de onderhoud en verzorging en de folie die wordt gebruikt. Bij Climax autoglas garanderen we een levensduur van minimaal 10 jaar!

MOET IK NOG IETS MELDEN BIJ HET RDW?

Ja, je dient aan te geven dat er een nieuwe laklaag aangebracht is, zij passen dit aan op het kenteken. Het doorgeven van deze aanpassingen is geheel kosteloos. Voor bedrijfsvoertuigen, motoren en quads hoef je niks door te geven. Voor meer informatie hierover verwijzen wij naar het artikel van RDW.

WAT KOST CARWRAPPING?

De kosten van auto wrappen hangen af van de grootte en de moeilijkheid van de vormgeving van de auto. Kleinere auto’s laten wrappen kost bijvoorbeeld minder dan vrachtwagens. Bij Climax wordt er de beste wrap folie gebruikt. Hier betalen we meer voor dan normaal, maar dit levert betere resultaten op: de kleur blijft langer goed, lak wordt langer beschermd etc. Ook heb je garantie dat je de wrap kan verwijderen wanneer je dat wil, zelfs na 5 jaar.

KAN IK MIJN AUTO OOK ZELF WRAPPEN?

Een auto zelf wrappen is niet gemakkelijk; je hebt veel geduld nodig en het kan best lang duren. Ook de juiste materialen gebruiken is bij carwrapping een vereiste. Bij Climax autoglas kun je ook terecht voor losse folie en materialen voor het zelf wrappen van de auto, wij hebben alle bekende merken. 

Contact

Climax Autoglas helpt je graag met het aanbrengen van de perfecte car wrap. Vraag een vrijblijvende offerte aan via de onderstaande button. Ook voor vragen en advies kun je contact met ons opnemen. Bel naar 0252 514 358 of mail ons via info@climaxautoglas.nl.