• darkblurbg
    Autoruitschade? Wij helpen u direct!

De zomer is er bijna! Tijd voor autoruiten blinderen!

Gepubliceerd op: 12-02-2019

De zomer nadert snel, en er is momenteel geen betere tijd in het jaar voor autoruiten blinderen. Glasfolie helpt het verminderen van irritante zonnestralen die op de autoruit komen waardoor je slecht zicht krijgt, en na een tijdje vermoeid raakt. Het zorgt ook voor een koele en kalme atmosfeer in de auto en zo zijn er nog een paar andere verrassende voordelen waarvan je kunt profiteren als je ruiten van de auto laat tinten.

HITTE VERMINDERING

De eerste – en eigenlijk voor de hand liggende – voordeel is dat er tijdens de warme zomerdagen minder warmte door de ramen de auto binnen zal komen. Met de folie tussen de zon en binnenkant van de auto, kun je relaxed auto rijden en kunnen inzittenden ontspannen op reis gaan in een koele omgeving. Hiermee hoef je minder de airco aan te zetten, waardoor je meteen ook bespaart op brandstofkosten.

BESCHERMING VAN HET INTERIEUR

Weet je dat ongefilterde licht die door de autoruit binnenkomt, de potentie heeft om het interieur van de auto te beschadigen / verkleuren? De boosdoener is UV-licht, dat door ze zon wordt geproduceerd. Dit licht kan ervoor zorgen dat het interieur vervaagt en na een tijdje voor slijtage zorgen. Ook als er voedsel in de auto is, kan het stinken in de auto en is het voedsel vaak moeilijk nog te eten. Met geblindeerde autoruiten minimaliseer je de kans op deze effecten, zodat je prettig op reis kunt gaan en het interieur van de auto langer in goede conditie blijft.

BESCHERMEN VAN DE GEZONDHEID VAN JE GEZIN

Het is niet alleen het interieur van de auto of voedsel dat beschermd wordt door geblindeerde autoramen, maar ook de gezondheid van je familie. Ultraviolette stralingen afkomstig van de zon produceren carcinogene stoffen die gekenmerkt worden als een van de belangrijkste oorzaken van kanker – met name vormen van huidkanker, maar die ook direct een bijdragende factor zijn voor de andere vormen. Zonnestralen kunnen het risico op huidkanker enorm verhogen. Blootstelling aan zonlicht, die binnenkomt in een auto zonder getinte autoruiten kunnen een zonnebrand veroorzaken.

MEER BESCHERMING BIJ ONGELUKKEN

Glasfolie die wordt gebruikt bij het blinderen, zorgen voor extra stevigheid van de autoruit. Bij een ongeluk kan glas alle kanten opvliegen, waardoor er snijwonden en letsel veroorzaakt kunnen worden. Met geblindeerde autoruiten wordt het glas bij elkaar gehouden waardoor de autobestuurder en inzittenden meer bescherming hebben bij ongelukken.

TIJD VOOR AUTORUITEN BLINDEREN!

Met zoveel voordelen, is het nu duidelijk waarom het tijd is om de autoruiten te blinderen. Ben je nog niet overtuigd van de voordelen? Lees dan meer voordelen van autoruiten blinderen in ons artikel. De meeste voordelen worden in de zomermaanden duidelijk, dus raden wij aan om de autoruiten nu te blinderen voordat de temperaturen zullen stijgen. 

Ben je al overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan bij ons, wij hebben honderden auto's al voorzien van glasfolie van klanten van overal uit Nederland!